MALZEMELER:
4 ADET YUFKA
YARIM KİLO ISPANAK
250 GR. TULUM LORU
1 BUÇUK BARDAK SIVIYAĞ
1 BARDAK YOĞURT
2 YUMURTA
YAPILIŞI:
Ispanaklar yıkanıp lor ile karıştırılır.Ayrı bir kapta yumurta,yoğurt ve yağ karıştırılır.
Yufkalar geniş bir zeminde açılıp içine yumurta yoğurt ve yağ ile hazırlanan karışım bolca sürülür.Daha sonra ıspanak konulup rulo şeklinde katlanıp tepsiye dizilir.Her yufka için aynı işlem yapılıp tepsiye dizilir.Kalan yumurtalı sos böreklerin üzerine bolca dökülür.Çörek otu ve susam serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürülür.Yaklaşık 25 dakika içinde hazır olur.
AFİYET OLSUN :)
4 ADET YUFKA
YARIM KİLO ISPANAK
250 GR. TULUM LORU
1 BUÇUK BARDAK SIVIYAĞ
1 BARDAK YOĞURT
2 YUMURTA
YAPILIŞI:
Ispanaklar yıkanıp lor ile karıştırılır.Ayrı bir kapta yumurta,yoğurt ve yağ karıştırılır.
Yufkalar geniş bir zeminde açılıp içine yumurta yoğurt ve yağ ile hazırlanan karışım bolca sürülür.Daha sonra ıspanak konulup rulo şeklinde katlanıp tepsiye dizilir.Her yufka için aynı işlem yapılıp tepsiye dizilir.Kalan yumurtalı sos böreklerin üzerine bolca dökülür.Çörek otu ve susam serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürülür.Yaklaşık 25 dakika içinde hazır olur.
AFİYET OLSUN :)