MALZEMELER:
1 BARDAK İNCE BULGUR
1 BARDAK UN
TUZ ,KARABİBER,PUL BİBER
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
250 GR. YOĞURT
2 DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI:
Bir kaba bulgur konulup üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilir.Bulgur suyu çektiğinde içine un, karabiber,tuz ilave edilerek iyice yoğurulur.Fındık büyüklüğünde bezeler yapılır ve ocakta kaynayan suyun içine atılır.Bir iki dakika kaynadıktan sonra köfteler suyun içinden ayrı bir kaba alınır.
Bir tavada ince kıyılmış soğanlar sıvıyağ ve salça ile kavrulur.Sarımsaklı yoğurt yapılıp köftelerin üzerine dökülür.En son olarak kavrulan salçalı soğan köftelerin üzerine dökülür.
AFİYET OLSUN...
1 BARDAK İNCE BULGUR
1 BARDAK UN
TUZ ,KARABİBER,PUL BİBER
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
250 GR. YOĞURT
2 DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI:
Bir kaba bulgur konulup üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilir.Bulgur suyu çektiğinde içine un, karabiber,tuz ilave edilerek iyice yoğurulur.Fındık büyüklüğünde bezeler yapılır ve ocakta kaynayan suyun içine atılır.Bir iki dakika kaynadıktan sonra köfteler suyun içinden ayrı bir kaba alınır.
Bir tavada ince kıyılmış soğanlar sıvıyağ ve salça ile kavrulur.Sarımsaklı yoğurt yapılıp köftelerin üzerine dökülür.En son olarak kavrulan salçalı soğan köftelerin üzerine dökülür.
AFİYET OLSUN...