ERZİNCAN ÇORBASI

MALZEMELER:

100 GR.KIYMA

2 ADET DOMATES

1 ADET SOĞAN

1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA

2 DİŞ SARIMSAK

1 SU BARDAĞI YOĞURT


SIVIYAĞ

MAYDANOZ VE NANE

1 SU BARDAĞI ERİŞTE

YAPILIŞI:

Kıymanın içine tuz ve karabiber konularak yoğurulur.Nohut büyüklüğünde yuvarlanarak biraz unladığımız tepsinin içine konur.Tencereye soğan rendelenip kavrulur,üzerine domates ve salça konulup su ilave edilir.Su kaynadıktan sonra yuvarlanan kıymalar suya bırakılır biraz daha kaynadıktan sonra erişte ilave edilir.

Yeşillikler ince ince kıyılıp çorbanın içine bırakılır bir taşım daha kaynadıktan sonra kapatılır.Yoğurt ayrı bir kapta sarımsaklanır ve yavaş yavaş çorbanın içine dökülür.

AFİYET OLSUN...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu